Automatikus tűzjelző és oltó berendezések

Vállalkozásunk teljes körűen bonyolítja az automatikus tűzjelző rendszerek tervezését, kivitelezését, hatósági létesítési és használatbavételi engedélyezését.

A beépített tűzvédelmi berendezések telepítésekor alapvetően az emberi élet, a benntartózkodók, továbbá az anyagi, illetve a szellemi javak, az épület, az anyagok, berendezések, egyéb értékek védelmét, tűzvédelmi biztonságának növelését tekintjük a kitűzött célnak. Az épületben létesülő automatikus gyengeáramú tűzjelző berendezés létesítését az életvédelmi és vagyonvédelmi jelleg egyaránt szükségessé teszi.

Tűzjelző rendszer eszközök

A tűzjelző központnak tűzriasztás esetén a Tűzoltóság ügyelete, illetve a 24 órás Távfelügyelet felé automatikusan átjelzést kell indítani a létesítmény tűzjelzéséről és a tűzjelző központ hibájáról.

A jelenlegi szabályozás szerint, az 54/2014 (XII.5) BM rendelet, az Országos Tűzvédelmi Szabályzat kiadásáról szóló rendelet értelmében kerül sor a tervezésre, a kivitelezésre, a karbantartásra.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által adott regisztrációs számunk:

1. Tűzjelző-, tűzoltó hálózat tervezésre:

P169/10-11/2010, mely alapján Vállalkozásunk jogosult beépített tűzjelző berendezések

tervezésére

2. Tűzjelző-, tűzoltó hálózat kivitelezésére, karbantartására:

F005/8-9/2008, mely alapján Vállalkozásunk jogosult a beépített tűzjelző, tűzoltó

berendezések szerelésére, telepítésére, felülvizsgálatára, javítására és karbantartására.

Hő- és füstelvezetés

Tűzesetek előfordulásakor a legtöbb ember életére nem a tűz, hanem a füst jelenti a legnagyobb veszélyt. A füst a látást akadályozza, mérgező gázokat tartalmaz, nagy területen elterjedve nem teszi lehetővé a személyek menekülését és a tűzoltást. A magas hőmérséklet következtében meggyulladnak az adott környezetben lévő éghető anyagok. Felhevíti az épületszerkezeteket, így az épület összeomlását okozhatja. Kutatások bizonyítják, hogy a füst és füstgázok eredményezik a tűzesetek áldozatainak csaknem 90%-át.

A hő és füstelvezető berendezések megoldják a füst és hőelvezetést, kivezetik a füstöt az épületből, átláthatóságot biztosítanak a helyszínre érkező tűzoltóknak.

Ezen eszközök tűz esetén döntő tényezők a személy- és vagyonvédelem szempontjából. Biztosítják a menekülést és védik az épületszerkezeteket.

Gázveszélyjelzés

A védelem alapelve, valamely robbanásveszélyes közeg meggyulladásának megelőzése, ahol a robbanóképes gázközeg jelen lehet, ott meg kell szüntetni a robbanóképes gázközeg előfordulásának valószínűségét a gyújtóforrás körül.

Telepített gázveszélyjelzők tipikus alkalmazási területei igen szerteágazóak: kazánházak, hűtőházak, raktárak, mélygarázsok, parkolóházak, akkumulátor-töltő helyiségek és más ipari épületek.

Díjmentes árajánlat kéréshez klikkeljen ide!